پيشنهاد تشکيل اتحاديه نوروزي از سوي تشکل‌هاي مردم نهاد

به گزارش ميراث آريا(chtn) دبير ديده‌بان‌هاي يادگارهاي فرهنگي و طبيعي ايران در اين نشست خبري، تشکيل بنياد اتحاديه نوروزي و ايجاد دبيرخانه مرکزي مرتبط به اين موضوع را امري لازم براي پيشبرد اهداف ثبت جهاني نوروز دانست و گفت:همچنين در اين راستا، ‌با بهره‌‌گيري از ظرفيت‌هاي پر رونق نوروز، بازار و اقتصاد مي‌توان در کشورهاي فعال حوزه نوروز بيشترين بهره اقتصادي را برد. براي نمونه تشکيل يک بازارچه يا جشنواره اتحاديه نوروزي مي‌تواند در کشورهاي موجود در پرونده نوروز، ضمن گردش مالي و ايجاد بازار بسيار پر رونق پيرامون صنايع دستي تبادل اطلاعات و رونق گردشگري را فراهم کند.

رضا نيک‌پور با اشاره به هدف سازمان‌هاي مردم نهاد براي فرهنگ‌سازي و هويت بخشي به جامعه بيان داشت:سازمان‌هاي مردم نهاد نيز داراي ظرفيت‌هاي فکري و آموزشي مناسبي براي معرفي آئين‌ها و سنت‌ها هستند.

به گفته دبير ديده‌بان‌هاي پادگار فرهنگي و طبيعي ايران؛ نداشتن آگاهي کافي جوانان از سفره هفت سين و حذف آن در برخي خانواده‌ها و ادامه اين روند در طول 20 سال آينده مي‌تواند به تخريب هويت فرهنگي جوانان منجر شود. اما زماني که جوانان از گذشته خود آگاهي يافته و کشور خود را جزو چند کشور قدرتمند مطرح جهان بشناسند هويت بخشي، فرهنگ‌سازي و اعتماد امري آسان خواهد بود.

وي بر تشکيل کارگروه‌هاي تخصصي از سوي سازمان‌هاي مردم نهاد، رسانه‌ها، پژوهشکده مردم‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي و ساير گروه‌هاي مرتبط از منظر فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، سياسي و خبري تأکيد کرد تا راهکارهاي مناسبي در اين مورد ارائه شود.

نيک‌پور همچنين خواستار ارتباط و تعامل بخش دولتي با سازمان‌هاي مردم نهاد شد و گفت: با توجه به تأثير سازمان‌هاي مردم‌نهاد در حرکت‌هاي فرهنگي مي‌توان همکاري و ارتباط بيشتري با هنرمندان، ورزشکاران و کارشناسان فراهم کرد.

خاطرنشان مي‌شود؛ اين نشست خبري با حضور رضا نيک‌پور دبير ديده‌بان‌هاي يادگارهاي فرهنگي و طبيعي، الهام مضيفيان دبير دهکده سبز، محمودي دبير ديده‌بان‌هاي فرهنگي، نيلوفر پرزيوند دبير پيشين انجمن ايران زمين ( افراز ) و يسنا عضو هيات موسس انجمن اسفندگان برگزار شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389012815